Hamas'ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin İstanbul ziyareti kapsamında Ürdünlü yetkililerle görüştüğü bildirildi.

Görüşmede Gazze Şeridi'ndeki savaşla ilgili sahadaki ve siyasi gelişmelerle birlikte İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te işlediği suçlar ele alındı. Heniyye, İsrail'in düzenlediği saldırılara ve Filistin davasını tasfiye etme planlarına karşı ortak sorumluluk vurgusu yaptı.

Ürdün'ün Filistin davası konusunda özel bir öneme sahip olduğunu belirten Heniyye, Ürdün halkının dayanışma içinde olduğunu ve iki halkın bir olduğunu vurgulamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ürdünlü milletvekilleri, İsrail saldırısında üç çocuğu ile torunlarını kaybeden Heniyye'ye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ayrıca vekiller, Filistin halkının direnişinden ve işgale karşı koyan tavrından gurur duyduklarını dile getirerek, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladılar. Hamas lideri Heniyye'nin İstanbul ziyareti, Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun 5. Konferansı'na katılmak için İstanbul'a gelen Ürdünlü vekillerle gerçekleşti.

Kaynak: HABER MERKEZİ