İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısına müdahale ettiklerini açıkladı.

Sunak, Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) jetlerinin İran'a ait birkaç insansız hava aracını vurduğunu doğruladı.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Sunak, bu olayı "tehlikeli ve gereksiz bir tırmanış" olarak nitelendirerek, en sert şekilde kınadığını ifade etti.

Ülkesinin, İran'ın saldırısını durdurmak için uluslararası çabaların bir parçası olduğunu vurgulayan Sunak, şu sözlere yer verdi: 

İngiltere'nin de katıldığı uluslararası koordineli çaba sayesinde bu füzelerin neredeyse tamamı engellenerek sadece İsrail'de değil, Ürdün gibi komşu ülkelerde de hayat kurtarıldı.

UÇAKLARIMIZ İRAN SALDIRI UÇAKLARINI DÜŞÜRDÜ

Sunak, RAF'ın bölgeye ilave uçaklar gönderdiğini doğrulayarak, "Uçaklarımızın bir dizi İran saldırı uçağını düşürdüğünü teyit edebilirim." açıklamasını yaptı.

Başbakan Sunak, halihazırda soğukkanlılığın hakim olmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, ülkesinin durumu yatıştırmak için müttefikleriyle çalışacağını kaydetti.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, dün İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlatmasının ardından yaptığı açıklamada, RAF'a ait ilave jetler ile yakıt ikmal tankerlerini Orta Doğu'ya konuşlandırdıklarını duyurmuştu.

Sky News televizyonu ise kaynaklarına dayandırdığı haberinde, RAF jetlerinin İsrail'in savunmasında görev aldığını belirtmişti.

Kaynak: AA