Gazze'de 34 binden sivili katleden terör devleti İsrail soykırıma devam ederken dünya ise bu vahşete seyirci kalmaya devam ediyor.

KÜRESEL BOYKOT ETKİSİ GÖSTERİYOR

Dünyanın bir çok ülkesinde İsrail'e tepki sesleri yükseliyor. Siyonist İsrail'e destek niteliğinde açıklamalar yapan ve yardımlar gönderen uluslararası firmalar, dünya çapında boykot ve protestolara uğruyor. Küresel boykotlar son olarak Malezya'da etkisini gösterdi.

İŞGAL DESTEKÇİSİ KFC 108 ŞUBESİNİ KAPATTI

ABD merkezli restoran zinciri KFC'nin Malezya'daki operasyonlarını yöneten QSR Brands, ülke genelinde toplam 108 şubenin faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Çin dilinde yayın yapan Nanyang Siang Pau gazetesinin Google Haritalar'dan aldığı bilgilere göre, başkent Kuala Lumpur'daki bazı KFC şubelerinin kapalı olduğu belirlendi. Bu durumun son bir haftada müşteri sayısındaki belirgin düşüşle bağlantılı olduğu kaydedildi.

MÜŞTERİLER AZALDI KAPANMA GELDİ

Kuala Lumpur'un Jalan Ipoh, Jalan Sultan ve Tamam Melavati bölgelerindeki KFC şubeleri kapatılırken, çalışanlar müşteri azalması nedeniyle şubelerin kapatıldığını doğruladı. Malezya'nın Kelantan eyaletinde KFC şubelerinin yüzde 80'inin geçici olarak kapatıldığı ve Johor eyaletinde 15 şubenin de benzer şekilde kapatıldığı bildirildi. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmezken, KFC'nin Malezya'da toplamda 600'ün üzerinde şubesi bulunuyor.

BİR ÇOK MARKAYA BOYKOT VAR

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'deki saldırılarının ardından, KFC'nin de aralarında bulunduğu McDonald's, Pizza Hut, Starbucks, Domino's, Unilever ve Nestle gibi bazı uluslararası markalar, bu olaylara verdikleri destek nedeniyle küresel boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kaldı.

Kaynak: AA- Haber Merkezi