Bu düzenlemeler arasında, mesleğini serbest olarak icra eden diş tabiplerinin, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilmesine olanak sağlanması bulunmaktadır. Ayrıca, ebelerin, normal doğum ve riskli durumlarda tıbbi bakım ve desteğe erişimin sağlanmasında, kadın sağlığının korunması, üreme sağlığı ve çocuk bakımı konularında aile ve topluma danışmanlık ve eğitim hizmetlerinde görev alması öngörülmektedir.

Yan dal uzmanlığının teşvik edilmesi amacıyla uzman tabiplere öngörülen ek ödeme miktarının yan dal uzmanları için artırılması da bu düzenlemeler arasındadır. Ayrıca, üniversitelerin Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleriyle kullanım protokolleri yaparak sağlık uygulama ve araştırma faaliyetlerini yürütebilmesine, öğretim elemanları ile eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi ile sağlık hizmeti sunumu için sözleşme imzalanabilmesine ilişkin düzenlemeler de bulunmaktadır.

Son olarak, herhangi bir tedavi yöntemi veya ruhsat veya izin alınmış olsa dahi beşeri tıbbi ürünler ile tıbbi cihazların bilimsel araştırma amacıyla insanlar üzerinde kullanılabilmesi için Sağlık Bakanlığından izin alınması gerekliliği de teklif kapsamındadır.