Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, başkent Riyad'da düzenlenen Ekonomi Forumu'nun bir oturumunda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ekim ayından bu yana sürdürdüğü saldırılar ve bölgedeki insani durum hakkında konuştu.

"GAZZE'DEKİ DURUM FELAKET"

Bakan Bin Ferhan, "Gazze'deki durum, tüm insani ölçülere göre felakettir." diyerek, Gazze'de yaşananların mevcut uluslararası siyasi sistemin bu krizle başa çıkma konusunda başarısız olduğunu gösterdiğini ifade etti. Bin Ferhan, Gazze'de halen uluslararası toplumun yeterli sayıda kamyonun Gazze'ye girip girmediği konusunda tartıştığını belirterek, "Bu mantıksız ve kesinlikle kabul edilemez." ifadesini kullandı.

"ULUSLARARASI TOPLUM YETERSİZ"

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere en az 34 bin 454 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 77 bin 575 kişinin yaralandığını hatırlatan Bakan Bin Ferhan, uluslararası toplumun Gazze'deki insani krize yanıt vermekte yetersiz kaldığını vurguladı.

Bin Ferhan, Gazze'de enkaz altında halen binlerce ölü olduğu yönünde haberler olduğunu belirterek, İsrail'in hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı tahrip ettiğini ve bu durumun acil çözüm gerektirdiğini ifade etti. Bakan Bin Ferhan, iki devletli çözümü destekleyen uluslararası topluma Gazze'deki krizin çözümü için harekete geçme çağrısında bulundu.

Kaynak: AA