Yavuz, katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken ifadelerle yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yavuz'un yaptığı çarpıcı açıklamalar:

Kazanacakları İlleri Tek Tek Sıraladı:

"Bundan önceki seçimlere oranla daha fazla sayıda belediye gerçek belediyeciliğe kavuşacak, sürprizler de olacak. Yeni hiç beklemediğiniz, mesela İstanbul, Ankara'nın yanı sıra yeniden AK Parti belediyeciliğinin olduğu yerlere dönüşecek. Ayrıca Edirne, Antalya, Artvin, Hatay, İzmir gibi yeni iller de olacak. Bu akşam bir anketçi arkadaşımızla görüştüm, İzmir'i bekliyoruz."

CHP ile Hareket Edenler Kaybedecek:

Yavuz, CHP ve DEM Parti hakkında da değerlendirmelerde bulundu. "CHP ile birlikte hareket edenler önümüzdeki seçimlerde de kaybeden olacak. DEM'in tamamen irtifa kaybetmesinin hızlanacağına ilişkin öngörüde bulundum. CHP'nin uzun zamandır siyaset yapma biçimi sorunlu. Biz zaten DEM'i tanıyoruz, HDP-DEM'in PKK ile arasına mesafe koymadığını biliyoruz. DEM Türkiye'nin ali menfaatlerini gerektiren noktalarda bizimle birlikte hareket etmediğini görüyoruz. Son yıllarda CHP'nin de tamamen DEM'leşmeye başladığını görüyoruz. Bu nedenle TBMM'de alınan kararlarda DEM'e destek veren yaklaşımlar sergilediğini gördük." dedi.

Editör: Ali Özgür UZUN