İstanbul'da ATM dolandırıcılığı vakalarında yeni bir yöntem ortaya çıktı. Dolandırıcılar, yabancı turistlere yardım bahanesiyle yaklaşarak kartlarını çalıyor ve ardından ATM'nin içinde kaldığını iddia ederek ortadan kayboluyorlar. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde artan dolandırıcılık ihbarlarını değerlendirerek harekete geçti.

0255

Teknik ve fiziki takibin ardından, dolandırıcıların mağdurların yanına yaklaşıp hızlıca kartlarını aldıkları, ardından ATM'nin içinde kaldığını söyleyip ayrıldıkları ve sonrasında kartları kullanarak harcama yaptıkları tespit edildi.  Kimlik ve adresleri belirlenen 3 şüpheli, özel harekat polislerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonla yakalandı ve gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Bir şüpheli tutuklanırken diğer ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dolandırıcılıkla mücadele kapsamında polis, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: AA