BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Focus dergisine kanser aşısı hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte bu önemli röportajın özeti:

- BioNTech'in kurucuları, kanserle mücadele alanında umut verici sonuçlar alınmasını hedefleyerek çalışmalara başladılar.

- Prof. Dr. Uğur Şahin, yıllar süren kanser araştırmalarının sonucunda akciğer kanseri türüne karşı bir antikor ve metastaz yapmış meme kanserine karşı bir antikor ilaç konjugatı (ADC) adayının onay için uygun hale geldiğini ifade etti.

- Bu yıl sonuna kadar on aşı adayının faz 2 veya faz 3 denemelerini tamamlayarak ruhsat potansiyeli taşıdığını belirtti.

- Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, 2026 yılına kadar ilk kanser aşılarını piyasaya sürmeyi planladıklarını açıkladılar.

- Toplam 30 kanser türüne karşı klinik araştırmaların sürdüğünü ve başarılı sonuçlar elde edildiğini belirttiler. 2030'a kadar geniş bir kanser tedavisi portföyü hedeflediklerini vurguladılar.

- Prof. Dr. Özlem Türeci, kanser hücrelerinin farklılıklarını vurgulayarak bireyselleştirilmiş kanser tedavisine odaklandıklarını dile getirdi. Kemoterapiye alternatif olarak antikor ilaç konjugatları (ADC'ler) ve aşıları kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

- Bu yaklaşımın gelecekte daha hassas ve etkili tedaviler sağlayabileceğini vurguladılar.