Bir kız çocuğunun, babasının en büyük hayalini gerçekleştirmesi, insanların kalbinde derin bir etki yarattı. Babası yıllardır mavi traktör almayı hayal ederken, ailesinin geçimini sağlamak için büyük fedakarlıklar yapmış, traktörünü alamamıştı.

Diyetisten Hatice Nur Ege büyürken babasının mavi traktör hayalini dinledi. Babası işçi olarak çalışarak birikim yapmaya çalıştı fakat evlatlarını geçindirmeye çalışan baba bu hayali hiç gerçekleştiremedi.

Kız çocuğu büyüdü ve babasının emekleriyle diyetisyen oldu. Kendi birikimleriyle babasına mavi bir traktör alan evlat duygulandırdı.

Baba, kızının getirdiği mavi traktörü görünce gözyaşlarını tutamadı. Baba, "Tuttuğun altın olsun, kızım" diyerek kızına duyduğu sevgiyi ve gururu dile getirdi.

Ege paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Babamın en büyük hayalini gerçekleştirdim… Babam hep mavi traktörü olsun isterdi bana anlatırdı dağlara çıkarız kızım artık kimseye boyun eğmek istemiyorum kendi motorum olsun istiyorum diyip para biriktirdi ama bir türlü nasip olmadı. Beni zorluklara rağmen ,kız çocukları okutulmaz baskısına rağmen okuttu meslek sahibi yaptı. Ona mavi traktör değil dünyaları alsam da yine de hakkını ödeyemem canım babam yüzün güldü ya benim en büyük mutluluğum oldu iyi ki benim babamsın seni çok seviyorum. Bana hep anlatırdı mavi motorum olsun başka bir şey istemem derdi. Biz köyün en fakiriydik hiçbir zaman böyle motorumuz olmadı. Elalem de vardı biz de yoktu. Babam hep bakar bakar iç geçirirdi. Allah bize de babama da nasip eyledi. Babam neyim var neyim yok sizin Allah sizi başımdan eksik etmesin.
Bugün bana tuttuğun altın olsun dedi .. ağlamaktan gözlerim şiş yazıyorum bu açıklamayı dedem de babama ölmeden önce tuttuğun altın olsun dedi Allah hayırlı evlat herkese nasip eylesin..

Kaynak: İSTİKLAL GAZETESİ