İsrail’in bombalarla, açlıkla, ölüm ablukasına aldığı Gazze Şeridi’nde katledilen Filistinlilerin sayısı, çoğu çocuk 32 bini aştı. Aylardır devam eden soykırıma karşı Türkiye'nin İsrail ile ticarete devam etmesi ise tepkilere neden oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesine vurgu yaparak Türkiye'nin İsrail ile ticareti neden kesemediğini açıklamasını istedi.

Davutoğlu, 31 Mart yerel seçimler nedeniyle siyasi istismar olmaması için üzerine gidilmediğini ancak seçimden sonra İsrail ile Türkiye'nin arasındaki ticarete sessiz kalmayacaklarını belirterek "Gazze’de soykırım sürerken İsrail ile ticaretin devam etmesi konusunda kıyameti koparacağız!" dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Sayın Erdoğan BM’de Netanyahu ile yaptığı görüşmede ne söz verdi de İsrail ile ticareti kesemiyor? Açıklasın da bilelim! Şimdi, seçim döneminde siyasi istismar olarak görülmesin diye daha az üzerine gidiyoruz. Ancak buradan ilan ediyorum; seçimden sonra Gazze’de soykırım sürerken İsrail ile ticaretin devam etmesi konusunda kıyameti koparacağız!"

Editör: Çağrı Fatih CEBECİ