Bu finansman paketinin 12 milyar doları özel sektöre ayrılacak. Geri kalan finansman ise Türkiye'deki deprem sonrası iyileştirme çalışmaları, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliği sorunlarının giderilmesine yönelik olacak.

Dünya Bankası, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimini desteklemek amacıyla hazırlanan CPF'nin detaylarını paylaşmıştı. CPF'nin 2024-2028 mali yıllarını kapsayan işbirliği çerçevesi, üretkenlik artışı, istihdam ve daha iyi kamu hizmet sunumu ile doğal afetlere karşı dirençlilik başlıklı üç kilit kalkınma stratejisine odaklanacak. Banka, Türkiye'nin özel sektörünü küresel pazarlarda rekabet etme ve yurt içinde istihdam oluşturma imkanlarını geliştirmek için bu finansman paketinin 12 milyar dolarlık kısmını özel sektöre ayırdı.

Ayrıca, finansmanın geri kalan kısmı deprem sonrası iyileştirme çalışmaları, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınmasına yönelik kullanılacak. Dünya Bankası Grubu, Türkiye'ye yönelik hazırlanan CPF'nin ülkenin ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunacağını belirtti.

Kaynak: AA