SERVETİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hatay’da rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ünlü AK Parti Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, skandallarla gündeme oturmaya devam ediyor. Belediye borç batağından çıkamazken, Bekir Altan ve ailesinin milyon dolarlık gayrimenkullerden oluşan servetinin her geçen gün artması Payas halkını rahatsız ediyor.

Belediyenin iflasın eşiğinde olduğu ilçede yapılan ankette Payas halkının yüzde 90’ı belediyede yolsuzluk ve vurgunun büyüklüğünün sınır tanımaz seviyede olduğu kanısında. Sessizliğini korumaya devam eden Bekir Altan, belediye taşınmazlarını da kendi malı gibi satıyor. İskenderun Demir Çelik fabrikasının yanında yer alan stratejik öneme sahip olan ve 7 parselden oluşan TIR garajı, 5 Nisan 2022 tarihinde “Kapalı Teklif” usulü ile 53 milyon 600 bin TL’den satışa çıkarılmıştı.

Bekiraltan4

BU NEYİN ACELESİ BEKİR ALTAN?

Payas Belediyesi’nin taşınmazlarını satışta sınır tanımayan Altan, şubat ayında 12 parsellik alanı satışa çıkardı ve ihale bedeli olarak 122 milyon 856 bin 400 TL aldığı iddia edildi. Hız kesmeden ikinci kez taşınmaz ihalesi ilanı veren Altan, 15 Mart tarihli Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, seçimlere 16 gün kala belediyenin bir diğer taşınmazını satışa çıkardı. 26 Mart’ta ihalesi yapılan taşınmazın bedeli ise 45 milyon 417 bin 750 TL oldu. Altan iki taşınmaz karşılığı yaklaşık 167 milyon lira aldığı ileri sürüldü. Payas halkı ise “Bu paralar nereye harcandı?” sorusuna cevap bekliyor. 25 yıldır Payas Belediye Başkanlığı yapan Altan’ın yerel seçimlere sayılı günler kala yoğun bir şekilde arsa satması da akıllarda soru işareti bıraktı.

Untitledzx 1

DEPREM YARDIMINI SEÇİM ARACI YAPTI

Bekir Altan, Türkiye’nin yaklaşık 50 bin canını kaybettiği 6 Şubat depremlerini de fırsat bildi. İlçedeki depremzedelere gelen yardımların peşine düşen Altan, yardım paketlerini kardeşine ait depoda stoklamıştı. Altan’ın şimdi ise bazılarının tarihi geçmiş olan yardımları kendi adına bastırdığı kolilerle halka dağıttığı iddia edildi.

K O L İ

PARA KARŞILIĞI OY İSTİYOR

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yerel seçimlere birkaç gün kala, bölgedeki ihtiyaç sahibi insanlara yemin ettirerek para karşılığı oy istedi. Vatandaşlar ise tepki göstererek, “Bu paralar zaten bizim hakkımız, alacağız. Ancak oy vermeyeceğiz” sözlerini sarf etti.

İ K İ L İ+1

35 bin nüfuslu ufacık ilçede, yol yapmadan, su vermeden, belediyeyi 70 milyon TL civarında borç batağında yöneten Bekir Altan ve ailesinin milyon dolarlık serveti dudak uçuklattı.

İ K İ L İ+2

Eşi Ayşe Altan’ın ve çocuğunun üzerine onlarca gayrimenkul bulunuyor. Herkesin ortak sorusu ise “Bu gayrimenkuller hangi parayla alındı?” şeklinde oldu. Asıl mesleği öğretmenlik olan Bekir Altan, Payas’ta belediye başkanlığı yapmaya ‘Broadway’ aracı ile başlamıştı.

Ayşealt5

Şimdi ilin en zengin kişisi haline gelen Altan, ilçede hizmete el atmıyor. Altan’ın aile servetinin yüzlerce kat artması halka “Başkan belediyeyi kendine çalıştırıyor” dedirtti.

A Ş Y E

ÖĞRETMENLİKLE BAŞLAYIP İLİN EN ZENGİNİ OLAN ALTAN’IN EŞİ İLE KARDEŞİNE AİT BAZI TAŞINMAZLAR VE ŞİRKETLER...

Whatsapp Image01Whatsapp Image 202Whatsapp Image03Whats App04

İstiklal Gazetesi Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ‘kirli ilişkilerini’ birçok kez manşetine taşımıştı. Söz konusu haberlere suç duyurusun da bulunulurken, mahkeme tarafından başvur reddedildi.

28 I S T I K L A L 01 Page 00001

Ö Ğ R E T M E N

T A L A NT A L A N V U R G U NN E R E D E N33

Kaynak: Haber Merkezi