Zana, "İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var" dedi.

Muhalefette olan Demokratik Toplum Partisi (DEM Parti) ile CHP arasındaki 'Kent Uzlaşısı' gündemdeki yerini koruyor. Ancak DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş ve HDP'nin eski milletvekili Leyla Zana, bu yakınlaşmaya karşı çıktı.

Şırnak'tan seslenen Zana, muhalefetin farklı sesler çıkardığını belirterek, "Görüyorsunuz, muhalefetten binbir farklı ses çıkıyor. Topluma verecekleri bir umut ve vaat yok." ifadelerini kullandı.

Zana, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti seçmenine yönelik sözlerine de değinerek, "Bazı hırsızlar da işin içine girmiş işin kaymağını yiyor. Hırsızlar çalıyor halk eziliyor. Zehirli dilleriyle toplumu ayrıştırıyorlar. Yine birlik ve beraberlik diyen Kürtlerdir." şeklinde konuştu.

Son olarak, CHP'nin İstanbul, Mersin ve çeşitli illerde DEM Parti seçmenlerinin kendilerine oy verme çağrısını eleştiren Zana, "İstanbul-Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar, neden size verelim?" diyerek, Kürtlerin CHP'ye borcu olmadığını vurguladı ve "Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere verin. Her sıkışıklıkta size el atan Kürtlere bu sefer siz verin." şeklinde konuştu.

Editör: Ali Özgür UZUN