DEM Parti milletvekilleri, sıralarına "Anadilde Eğitim İstiyoruz" yazılı dövizler koyarak protesto gerçekleştirdi. Altın'ın konuşması sırasında Kürtçe ifadeler kullanması üzerine mikrofonu kapatıldı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmaların Türkçe yapılması gerektiğini hatırlatarak milletvekillerini uyardı. Bu uyarıya DEM Parti milletvekilleri, oturdukları sıralara vurarak tepki gösterdi.

Mikrofonun ikinci kez kapatılmasının ardından DEM Partili Altın, söz hakkının gasp edildiğini belirterek tepkisini dile getirdi. Altın, "Ne Kürtçe konuşmaktan ne Kürtçeyi savunmaktan ne de diğer dilleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek kararlılıkla konuştu. Ancak, konuşmasının sonunda yine Kürtçe ifadeler kullandığı için mikrofonu bir kez daha kapatıldı.

DEM Partisi Grup Başkanvekili Sezai Temelli, 21 Şubat'ın Uluslararası Anadil Günü olduğunu ve bu kutlamanın Anayasa'ya aykırı olmadığını savundu. Temelli, "Çalışma dili Türkçe, resmi dil Türkçe. Tek bir dille çalışma yapmak eksiklik. Anadilimizde selamlama yapmak istiyoruz. Ses kapatmak hak gaspıdır." dedi.

TBMM Başkanvekili Adan ise Anayasaya uygun olarak Türk devletinin dili olarak Türkçe'nin belirlendiğini ve Meclis'te Türkçe konuşulmasının esas olduğunu vurguladı. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de konuşmasında, "Meclis'te birileri Kürtçe'yi yasaklıyor gibi göstermek yanlıştır. Burası Meclistir, dil de Türkçedir." şeklinde görüş belirtti.

DEM Partili Sezai Temelli'nin "Biz devletin aparatı değiliz" sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise, "Biz sizin neyin aparatı olduğunuzu biliyoruz. Siz Türk düşmanı, Türklük düşmanı olabilirsiniz ama bizi Kürt düşmanı yapamayacaksınız. Burası TBMM sizin değirmeninize su taşımayacağız." diyerek tepkisini dile getirdi.