MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bahçeli, önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle;

Hepinizin bildiği gibi Ramazan ayını tamamlamış bayramına erişmiş bulunuyoruz. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Her sene yazılı olarak bayram mesajımızı yayımlamaktayız. 

Bir iki konuda düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni yüzyılın ikinci evresindeyiz. Türkiye çok büyük meselelerle karşı karşıya, iç ve dış tehditlerl altında bulunmaktadır. Asrın felaketi, büyük yangınlar, seller, yıllardan beri devam eden terörle mücadelede de çok büyük mesafeler kat edilmiştir. Şimdi yeni bir süreçteyiz. Yeni yüzyılın ikinci evresi Türk milletinin tekrar dirilişi, yükselişin ve milletler mücadelesinde layık olduğu yeri alması için bir vesile ortaya koymaktadır.

Aritmetikte 4 işlem vardır. Çıkarma, toplama, çarpma, bölme. Çıkarmayla bölme küçültür. Toplamayla çarpma büyültür. Türkiyenin birliğe, dirliğe beraberliğe ihtiyacı vardır. Siyasi kurumlarımız demokrasinin güçlenmesini arzuluyorsa önce siyasi istikrarı sağlamaları gerekiyor.

Siyasi partilerimizde bir karmaşa, çatışma fitne fesat yalan sömürüsü yapılmaktadır. Şimdi yine birçok konu gündeme getiriliyor. 

Televizyonları çok yakından takip ediyoruz, konuşmacıları dikkatle dinliyoruz. Yorumların hepsi yerelleşme, cepheleşme ve ayrışmaya yönelik söylemlerle devam ediyor. Buna da son vermek lazımdır. Basın mensuplarımızın değerlendirmelerinin Türkiye'nin hedefleriyle paralel olması lazımdır. Buna dikkat edilmemektedir. Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum: Türkiye'de siyasi tartışmalar, kongreler, yeni yeni adaylar ortaya çıkarmalar süregelmektedir. Her seçim sonrası bir suçlu aranır. Bu suçlu partilerin yönetiminde değil, yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yenileşmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir. 6'lı masa Türk siyasetinde önemli bir örnektir. Partiler kongre kararı alarak yenileşme gayretindedir. Benim düşüncem şudur: Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti'yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Şu an için 104 tane siyasi kurumumuz var. Bunlar demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Ancak 34'ü siyasi seçime katılabilmektedir. Bu seçimler sonucunda ise birinci anlayış partiyi bölmek, küçültmek, daraltmak. 

MERAL AKŞENERE ÇAĞRI

Bizden ayrılmış olan bir siyasi partinin bugün tartıştığı konu 27 Nisan'da olağanüstü kongre. Milliyetçi Hareket Partisi 55 yıllık siyasi hayatı boyunca bu tür davranışları yaşamıştır. Ayrışmalar olmuştur fakat sonuç itibariyle MHP ulu çınar gibi ayakta kalmayı başarmıştır. Şimdi önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Bunlar en tabii hakkıdır. Fakat çoklu adaylar çoklu bölünmelere de vesile olabiliyor. Önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, onunla beraber aday olmak isteyen insanların etrafında kenetlenerek Türkiye'nin etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünmekteyim. Geçmişte ilişkilerimiz olan, kardeşliğimiz bulunan, siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulan bu siyasi partinin böyle bir oyuna, tahrike düşmeden kararını vermek suretiyle 27 Nisan'da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren olağan kongreyle genel başkan seçeceğine istişareyle partilerini güçlendirmelerini öneriyorum.

Kaynak: HABER MERKEZİ