İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayan Görür, geçmişte yaşanan felaketlerin tekrarlanmaması için uyarılarda bulundu. Ancak, tarihin aynı hataların tekrarlanacağına dair endişeleri olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş'taki depremlerden sonra özellikle Marmara ve İstanbul için önlem alınması gerektiğini vurgulayan Görür, geçmişte yapılan uyarılara rağmen gerekli hazırlıkların yapılmadığını dile getirdi.

Prof. Dr. Görür, özellikle Tunceli yöresi, Erzincan ve Bingöl-Karlıova arasında büyük endişeler olduğunu belirtti. Bu bölgelerde deprem riskinin arttığını ve zamanının geldiğini söyledi. Ancak, hangi bölgede depremin önce gerçekleşeceğini önceden kestirmenin zor olduğunu belirtti.

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğunu vurgulayan Görür, coğrafyanın binlerce yıldır depremlere maruz kaldığını ve bu nedenle deprem gerçeğinin sürekli devam edeceğini belirtti. Ancak, bu durumun insanların hayatını kaybetmesine neden olmaması için yapısal önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: istiklal.com.tr