Maaş ödemelerine dair son dakika gelişmelerini milyonlarca kişi takip ediyor. Ramazan Bayramı’ndan dolayı Nisan ayı maaş ödemelerinin tarihleri sorgulanıyor. Bu sene Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Memurlar her ay aylıklarını ayın 15’inde alırken, emekliler ise 17 ile 26’sı arasında alıyor. Bayram gibi özel durumlarda maaşların daha erken yatırılması durumunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki Memur maaşları erken yatacak mı? Nisan ayı maaşları bayramdan önce verilecek mi?” İşte araştırılan soruların yanıtları…

NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Ramazan Bayramı dolayısıyla maaş ödemelerinin tarihleri de gündemde bulunuyor. Emekli maaşı ödemeleri, tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine farklı günlerde hesaplara geçmektedir. 2023 yılında Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerinde idrak edilmişti. Bununla birlikte Ramazan Bayramı’nda emeklilere bayram ikramiyesi ile beraber maaş ödemeleri öne çekilmişti.

2024 yılında da Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla Ramazan Bayramı öncesi tatil süresini uzatarak 8-9 Nisan’da kamu çalışanlarının idari izinli olacağını duyurdu. Buna göre; Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar 6-14 Nisan tarihlerinde idari izinli sayılacak. Maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapıldığından bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebiyle, memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor.

Memur maaşları her ayın 15'i itibariyle hesaplara geçiyor. Ama Ramazan Bayramı'ndan önce memur maaşlarının ödenmesine dair henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Kaynak: İstiklal Gazetesi