Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Putin, yaralılara da gereken desteklerin verileceğini belirtti. Putin, "Bu suçun İslam dünyasının yüzyıllardır mücadele ettiği radikal İslamcılar tarafından işlendiğini biliyoruz. Ancak ABD, çeşitli kanalları kullanarak uydularını ve diğer ülkeleri, istihbaratlarına göre Moskova terör saldırısında Kiev'den herhangi bir iz bulunmadığına ikna etmeye çalışıyor" dedi.

Putin, saldırıyı DEAŞ'ın gerçekleştirdiğini ancak azmettirenleri araştırdıklarını ifade etti. Terör saldırısının ardından Ukrayna'ya gitmeye çalışan teröristlerin niyetinin de sorgulanması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Putin, DEAŞ'ın genellikle ABD'nin düşmanlarına saldırdığını ve bu durumun garip bir tesadüf olduğunu dile getirdi. Saldırının ardından Rus halkına gösterdikleri dayanışma için teşekkür etti ve toplumun birlik ve direnme kararlılığıyla terör saldırısına karşı koyduğunu vurguladı.

22 Mart'ta Moskova'daki Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonuna düzenlenen saldırıda 139 kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: Ali Özgür UZUN