YADES, 2016 yılında uygulanmaya başlandı. Genel bütçeden aktarılan kaynakla devam ettirilen YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlıların ev ortamında yaşamını sürdürüp, sosyal hayata katılmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. 2024 Yaşlı Destek Programı’nın ne olduğunu bilmeyenler ya da bu destek programı hakkında bilgi almak isteyenler, “Yaşlı Destek Programı nedir? Yaşlı Destek Programı’na başvuru nasıl yapılır?” sorularına yanıt arıyor. İşte Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) dair ayrıntılar…

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı - Kamudanhaber İnternet Sitesi

YAŞLI DESTEK PROGRAMI(YADES) NEDİR? YADES NE ANLAMA GELİYOR?

YADES yani Yaşlı Destek Programı, Türkiye sınırları içinde ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan, 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları alanlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını ve bu hizmetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasını amaçlayan bir programdır.

YADES, konuyla ilgili hizmetlerin bütünleşik ve standardize edilmesini hedefleyen bir program olarak Büyükşehir Belediyelerinin projelerini desteklemeyi hedeflemektedir. Genel bütçeden aktarılan kaynakla yaşlılık alanında gerçekleştirilen en büyük bütçeli ilk destek programı olan Yaşlı Destek Programı (YADES), yerel dinamikleri harekete geçirerek yaşlılık konusunda farkındalık yaratmayı, yaşlıların ev ortamlarında desteklenmeleri ve sosyal hayattan soyutlanmalarının önlenmesini sağlamayı amaçlayan proje bazlı bir destek programıdır.

YADES, uygulandığı illerde yaşlılık alanında sorunun kaynağında çözülmesi için fırsat oluşturmaktadır. Yaşlıların ihtiyaçları giderilirken kendisiyle ilgili kişilerin yakınında ve çabuk ulaşılabilir olduğu bölgedeki yerel yönetimlerin yardımıyla yaşlı bireylerin ve ailelerinin görünür kılınmasına katkıda bulunmaktadır.

YAŞLI DESTEK PROGRAMI(YADES) BAŞVURU NASIL YAPILIR? YAŞLI DESTEK PROGRAMI(YADES)BAŞVURU ŞARTLARI!

YADES 2024 programı kapsamında ayrılan ödeneğin bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar kapsamında belediyelerin hazırlayacakları ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullandırılacağını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, proje sürelerinin 1 yıl olacağını, onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını, denetimlerin ise valilikler ile yürütüleceğini ifade etti.

Bakan Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini iletti.

Bu destek programına dair yeni açıklamalar yapıldığı zaman haberimizde yer vereceğiz.

SGK'dan annelere 325 euro destek! İşte şartlar! SGK'dan annelere 325 euro destek! İşte şartlar!

SGK'dan çalışan anneler için bakıcı destek projesi SGK'dan çalışan anneler için bakıcı destek projesi

Kaynak: HABER MERKEZİ