Fox News'te, seçimlerin hileli olduğunu ve Joe Biden'ın kazandığı gösterildiğini iddia eden yorumcular yer almıştı. Bunun üzerine Dominion şirketi, Fox News'e 1,6 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

Taraflar duruşmalar başlamadan önce mahkeme dışı uzlaşmaya gitti ve Fox News 787 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Fox, bu uzlaşmanın gazetecilik standartlarına bağlı olduklarını gösterdiğini belirtti.

Dominion yöneticisi John Poulos, "Fox yalan söylediğini kabul etti ve şirketim bu yalanlar nedeniyle büyük zarar gördü" dedi. Dominion avukatı Justin Nelson, "Yalanların sonucu vardır" diyerek, Dominion ve ülke genelindeki seçim yetkililerinin komplo teorileri nedeniyle zarar gördüğünü belirtti.

Bazı hukukçular anlaşmanın Fox'un lehine olduğunu düşünüyor. Uzlaşma olmasaydı, dava Fox ve sanıklar için utanç verici olabilirdi. Ayrıca, Rupert Murdoch ve diğer üst düzey yöneticilerinin mahkemede ifade vermesi itibar kaybına neden olabilirdi.

Fox, başka seçim teknolojisi şirketi olan Smartmatic'in açtığı ve 2,7 milyar dolar tazminat talep ettiği bir başka dava ile de karşı karşıya. Dominion da Fox dışında, komplo teorileriyle şirkete iftira attığını öne sürdüğü başka bazı kanallara da tazminat davası açmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ